UvoorU - doneren

Waar zouden we zijn zonder vrienden?

"Een vriend helpt je om jezelf te blijven"

"Meer dan zesenhalve eeuw zorggeschiedenis koester je samen"

Steun het Bartholomeus Gasthuis: word vriend!

Al meer dan 650 jaar is het Bartholomeus Gasthuis een gastvrije plek in de historische binnenstad van Utrecht. Het gasthuis biedt woonruimte en zorg aan ouderen. Het is ook een logeerplek om te herstellen of te overbruggen. Daarnaast is het een gastvrije plek voor ontmoeting en tijdsbesteding voor oudere buurtbewoners. Het monumentale gebouw – uit 1367! – is een rijksmonument. Een plek om te koesteren en te onderhouden. En dat gaat niet vanzelf. U kunt daarbij helpen.

 

Koesteren kost geld: de Stichting Vrienden zóekt dat geld 

De Stichting Vrienden van het Bartholomeus Gasthuis steunt het gasthuis bij activiteiten en investeringen waarvoor geen andere financieringsvorm is. Uw particuliere of zakelijke financiële bijdrage is daarbij onmisbaar. De Stichting Vrienden zamelt geld in voor:

  • activiteiten voor (binnenstads)bewoners, zoals een rondvaart, een museumbezoek of het museum óp bezoek, een mooi optreden
  • onderhoud, verduurzaming en openstelling van het monumentale gebouw
  • pionieren: nieuwe,  slimme manieren van zorg en wonen ontdekken en eigen maken

Word ook Vriend en kom bij onze vriendengroep.

Word Zakelijke Vriend

Maak met uw bedrijf het verschil voor ouderen en cultureel erfgoed in Utrecht. Laat de maatschappelijke betrokkenheid van uw bedrijf zien en sluit u aan bij het Utrechtse netwerk.

Lees meer of word gelijk vriend.

Word Vriend (particulier)

Krijgt u ook een warm gevoel bij het Bartholomeus Gasthuis? Word dan Vriend en steun het gasthuis met een jaarlijks bedrag van € 25,-, € 50,- of € 100,- óf kies een ander bedrag.

Aanmelden als Vriend

Nalaten en schenken

Als u het Bartholomeus Gasthuis opneemt in uw testament, doet u iets heel bijzonders. U zorgt ervoor dat wij ons werk kunnen voortzetten en dat het erfgoed behouden blijft.

Nalaten en schenken

Doneer aan een project

Er zijn altijd projecten waar we extra bijdragen voor zoeken. Vooral voor isolatiemaatregelen en restauraties. We sparen nu voor duurzaam monumentaal glas in de Smeezaal.

Mail mij over actuele projecten

Een greep uit de resultaten van de Stichting Vrienden, mogelijk gemaakt door úw steun!

Stichting Vrienden financiert boekenkast voor Buurtbieb

Stichting Vrienden financiert boekenkast voor Buurtbieb

Van Konsalik tot Mülisch, van reisverhaal tot autobiografie: de boekencollectie van Barths Buurtbieb is bijzonder breed. Ontstaan in de coronatijd voor bewoners, buutbewoners en vrijwilligers, om niet meer te verdwijnen.

Grote schenking voor herinrichting gang derde etage

Grote schenking voor herinrichting gang derde etage

Op de derde etage van het gasthuis wonen vooral mensen met dementie verdeeld over twee groepswoningen. We maakten in de gang tussen de woningen themahoeken afgestemd op mensen met dementie. Van muziekhoek tot bibliotheek, van spelhoek tot museum.

Wat kunnen we doen met uw steun?

Een kleurrijke dag

Activiteiten voor (buurt)bewoners zoals het Concert met de Hoed, Barths Buurtcafé, Barths Filmavond en uitjes kunnen niet uit het zorgbudget worden betaald. Voor extra activiteiten, iets gezelligs, inspirerends of opbeurends is extra geld nodig. Dit combineren we waar mogelijk met en voor ouderen uit de buurt. Daar zet de Stichting Vrienden zich voor in.

Cultureel erfgoed bewaren

Een uniek historisch pand - 1367! - heeft unieke uitdagingen als het gaat om beheren, isoleren, restaureren en toegankelijk houden van het erfgoed. Ook daar zet de Stichting Vrienden zich voor in. Zo is een bijgedragen aan een renovatie van de Regentenzaal in 2020.

De Regentenzaal eens van binnen zien?

Pionieren is een werkwoord

Pionieren volgens de Dikke Van Dale: baanbreken.

Zo pioniert het gasthuis

ANBI

De Stichting Vrienden van het Bartholomeus Gasthuis heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling, zonder winstoogmerk. Uw gift is vrijgesteld van schenk- en erfbelasting en komt geheel ten goede aan het Bartholomeus Gasthuis.

ANBI gegevens Stichting Vrienden van het Bartholomeus Gasthuis
X