Wonen met 24-uurs lichamelijke zorg

24-uurs lichamelijke zorg met zoveel mogelijk eigen regie

Deze vorm van kleinschalig groepswonen past bij ouderen die 24 uur per dag afhankelijk zijn van intensieve lichamelijke zorg. Bijvoorbeeld als u ALS, MS of een andere chronische aandoening heeft. U krijgt verzorging en begeleiding bij het alledaagse leven in een rustige omgeving. U heeft een eigen zit/slaapkamer en deelt de gezamenlijke woonkamer en keuken met uw medebewoners. Geen betutteling, wel goede zorg die we samen met u vastleggen in een woonzorgplan.

 

Bekende gezichten
Een van de zorgmedewerkers is uw vaste aanspreekpunt. De 24-uurs aandacht en zorg zijn in handen van een vast team van zorg-, welzijns- en huishoudelijk medewerkers. Zij worden ondersteund door een (para)medisch team, bestaande uit de specialist ouderengeneeskunde, ouderenpsycholoog, fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, diëtist en een tandheelkundig team.

 

De kamers
De eigen kamers zijn ca 15,5m2 groot. Per twee kamers is er een grote badkamer. U kunt de kamer –  behalve het standaard hoog-laagbed en vloerbedekking – naar eigen smaak inrichten. Als u dit niet kunt of wilt, kunnen wij dit voor u doen. Hier bekijkt u de plattegronden. 

 

Een fijne dag is voor iedereen anders
We helpen u waar mogelijk om te doen wat u altijd al graag deed. Uw familie of andere naasten zijn natuurlijk welkom. Daarnaast zijn er activiteiten en optredens in het gasthuis: variërend van bewegen, creatief bezig zijn tot muziek maken of luisteren. U kunt gebruik maken van wat het gasthuis te bieden heeft, zoals Brasserie Zunte, Salus WellnessHuys, de binnentuin en het aanbod van Barth in de Buurt.

 

Wilt u wonen in op een groepswoning met 24-uurs lichamelijke zorg?

  • U heeft een indicatie met een VV6 of VV8 nodig van het CIZ (Centrum voor Indicatiestelling). Het CIZ stelt voor u een zorgprofiel op dat aangeeft hoeveel zorg u nodig heeft.
  • U staat ingeschreven op onze wachtlijst.
  • U bent 65 jaar of ouder.

De woonkosten en de zorg worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt een inkomensafhankelijke bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) kan u daar meer over vertellen.

 

Wachtlijst
Op dit moment is er een wachtlijst. Dat is vervelend als er een acute zorgvraag is. De zorgbemiddelaar kijkt met u en/of uw naasten hoe u de periode tot uw verhuizing kunt overbruggen.

 

 

Veelgestelde vragen over indicaties, vergoedingen en verzekeringen

Heeft u vragen over wonen, zorg, kosten, indicaties, vergoedingen en verzekeringen? Onze zorgbemiddelaar helpt u graag op weg. De meest gestelde vragen hebben we voor u op een rij gezet.

 

Indicatie aanvragen of eigen bijdrage berekenen?

Andere woon- en zorgvormen in het Bartholomeus Gasthuis

wonen met dementie

Beschermd wonen voor mensen met dementie

Kleinschalige groepswoningen met persoonsgerichte zorg

Over beschermd wonen met dementie

Wonen in een service appartement

Zelfstandig wonen in een (vrije sector) appartement in of aan de binnentuin

Over wonen in een vrije sector appartement
wonen in een service appartement in het Bartholomeus Gasthuis

Wonen in een service appartement ín het Bartholomeus Gasthuis

Zelfstandig wonen met alle diensten van het gasthuis binnen handbereik.

Over wonen in een service appartement
logeren in het zorghotel

Zorghotel (tijdelijk verblijf)

Logeren, herstellen en aansterken in de Utrechtse binnenstad

Over het zorghotel
X