wonen in een service appartement in het Bartholomeus Gasthuis

Zelfstandig wonen in een service appartement in hartje Utrecht

Wonen in de stad met comfort

Deze serviceappartementen (vrije sector)  liggen u op de begane grond en eerste etage van het Bartholomeus Gasthuis. Hier kunt u zelfstandig wonen in de Utrechtse binnenstad. Zaken als de was, schoonmaak en koken kunt u overlaten aan onze Huysdames en de koks. Want de huur van een inpandig service appartement is gekoppeld aan ons volledige dienstenpakket. Dat geeft u de rust om te doen waar u zelf zin in heeft. In de stad, wandelend over de Singel, of bij Barth in de Buurt, waar vaak iets te beleven is.

 

De appartementen hebben minimaal twee kamers, een keuken en een badkamer. U kunt hier alleen of met z’n tweeën wonen. De appartementen zijn verschillend van afmeting, indeling, buitenruimte en uitzicht.

 

Inschrijven op de wachtlijst voor een service appartement?

  • U kunt een vrije sector appartement huren als u 65 jaar bent of ouder én
  • als u staat inschreven op onze wachtlijst.
  • U heeft geen indicatie nodig.
  • De gemiddelde wachttijd is enkele jaren.

 

Wonen in een service appartement met zorg

Als u in een service appartement woont en (planbare) zorg nodig heeft, dan kan het Bartholomeus Gasthuis dit exclusief* leveren. Voorwaarde voor deze combinatie van wonen en zorg is u zelf kunt alarmeren en u zelfstandig kunt verplaatsen (lopend, met een rollator of in een rolstoel). Daarvoor bestaan twee scenario’s:

 

1.Wijkverpleging – voor planbare zorg
Als u een service appartement huurt en op vaste momenten zorg nodig heeft, kunt u wijkverpleging aanvragen. Bijvoorbeeld voor wondzorg, hulp bij het aantrekken van uw steunkousen of douchen. Uw huisarts of onze zorgmedewerker kan deze indicatie schrijven als dit nodig blijkt. Wijkverpleging wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen en het valt niet onder uw eigen risico.

 

2.Volledig pakket thuis – voor langdurige zorg 
Het ‘volledig pakket thuis’ (VPT) is een ‘pakket zorg’ voor mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centrum Indicatiestellingen Zorg (CIZ) geeft deze indicaties af. VPT is een leveringsvorm: de manier waarop u de zorg ontvangt. Bij een VPT  betaalt u huur en levert een zorginstelling het volledige pakket zorg. Het thuis is in dit geval uw service appartement, het zorgteam van het Bartholomeus Gasthuis levert de zorg. U heeft een indicatie nodig voor zorg uit de Wet langdurige zorg. Bij uw indicatie krijgt u een zorgprofiel. Daarin staat welke zorg u kunt ontvangen. Bijvoorbeeld verpleging, verzorging en/of dagbesteding. In de service appartementen op de begane grond en eerste etage bieden we zorg vanuit VVT-profiel 4 en 6.

 

* De zorg wordt exclusief door Bartholomeus Gasthuis geleverd, u kunt geen andere zorgleveranciers inzetten.

 

Meer weten of direct inschrijven op onze wachtlijst?

Onze zorgbemiddelaar helpt u graag verder

Service appartementen – kosten & arrangementen

Huur en services

Indicaties, vergoedingen en verzekeringen

Veelgestelde vragen op een rij

In- en exclusiecriteria

Helder over wat er kan én niet kan

Barth in de Buurt

Die goede buur die je helpt als het nodig en waar je graag binnenloopt.

Actief voor, door en in de buurt
X