Reis mee door meer dan 650 jaar Utrechtse (zorg)geschiedenis

Onze gidsen zijn bevlogen vertellers. Iedere eerste zondag van de maand is er om 11.00 uur een rondleiding in en door het Bartholomeus Gasthuis. Ga mee op tijdreis en laat u verrassen over de goed bewaarde Utrechtse zorggeschiedenis, het verhaal over naastenliefde, de 16e eeuwse Regentenzaal en het nóg oudere ‘papklokje’. Waar komt de term ‘mantelzorg’ eigenlijk vandaan? En waarom telt de uitspraak ‘de laatste loodjes wege het zwaarst’ niet in het Bartholomeus Gasthuis? Kom, zie, hoor en verwonder!

 

Reserveer de rondleiding per e-mail via onderstaande knop,  uiterlijk donderdagmiddag 16.00 uur voor de eerste zondag van de maand.

Deelnamekosten € 4,95 per persoon, exclusief consumptie, voor kinderen tot 12 jaar is het gratis – alleen pinbetaling mogelijk.

 

Op alle overige dagen tussen 10.00 en 16.00 uur kunt u de tentoonstelling (gratis) zelf bezoeken. U kunt dan niet alle zalen in, omdat deze verhuurd worden of omdat er activiteiten in zijn. Ook de Regentenzaal is dan gesloten.

Rondleidingen voor groepen (10 –  15 personen) op overige dagen kunnen we organiseren. Mailt u hiervoor naar reserveringen@bartholomeusgasthuis.nl. 

Reserveer hier voor de rondleiding op de eerste zondag van de maand!

Aanmelden kan tot donderdagmiddag 16.00 uur vóór de eerste zondag van de maand.
X