Het Huysmenu heeft iedere dag drie gangen, u eet elke dag iets anders. Ons menu volgt de seizoenen. Ieder seizoen volgen vier weekmenu’s drie keer elkaar op. Voor het hoofdgerecht kiest u een van de twee hoofdelementen (vlees, vis of vegetarisch).
maandag | voorgerecht | Heldere tomatensoep |
* frietdag * | hoofdgerecht | Runderlapje met bruin bier of kipfilet met een lichte roomsaus, Vlaamse of Franse frieten, zuurkool, gele bloemkool |
dessert | Cassata ijsstaaf (drie kleuren ijs met gekonfijte vruchtjes) | |
dinsdag | voorgerecht | Heldere groentesoep |
* vegetarisch* | hoofdgerecht | Vegetarisch saucijsje, speklapje met jus, hutspot, snijbonen, rabarbercompote |
nagerecht | Appel-kaneelhangop | |
woensdag | voorgerecht | Mosterdsoep |
*gehaktdag* | hoofdgerecht | Blinde vink met jus of hertenstoof met bockbiersaus, gekookte aardappelen, roergebakken koolrabi, winterwortel |
nagerecht | Vlaflip | |
donderdag | ||
*vegetarisch* | voorgerecht | Gebonden groentesoep |
hoofdgerecht | Vegaburger met gekonfijte uitjes of hamlapje met mosterdsaus, knapperige groenten (paprika, courgette), beetgare pompoen, gebakken aardappelen | |
nagerecht | Roodfruitmousse en merengue | |
vrijdag | voorgerecht | Heldere runderbouillon met kruiden |
*visdag* | hoofdgerecht | Visstoofpotje of pasta bolognesse , ratatouille, penne pasta |
nagerecht | Fruitsalade | |
zaterdag | Zuntebuffet | Zuntebuffet: soep van de dag en diverse warme gerechten, combineerd met verse salades |
*buffet* | dessert | |
zondag | Lekker winters | Pastinaak-knolselderijsoep, bavette (dikke rand vlees van de flank van de koe) met sjalotten, zalm, kalkoenfilet met saliejus, zoete witlof beetgare spruitjes, gebakken kriel, aardappelkroketjes |
nagerecht | flensjes met vanille-ijs en warme chocoladesaus |