Zorghotel - kosten en vergoedingen

Er zijn drie scenario’s voor de financiering van uw verblijf in het zorghotel.

 

1 – Vergoeding uit de basisverzekering/ eerstelijnsverblijf (ELV)
Een eerstelijnsverblijf is een kortdurend verblijf in een zorginstelling met 24-uurs verpleging en verzorging. Dit valt onder de basisverzekering. U heeft hiervoor een medische indicatie van huisarts of specialist nodig. Die krijgt u als u om medische redenen niet zelfstandig thuis kan wonen of thuis de medische zorg niet kan organiseren. Bijvoorbeeld na een operatie of opname in het ziekenhuis. Mogelijk betaalt u wel het eigen risico. Het Bartholomeus Gasthuis heeft met veel verzekeraars een contract. U kunt hiernaar informeren bij uw eigen zorgverzekeraar.

 

 

2 – Vergoeding uit uw aanvullende verzekering
U wilt tijdelijk verblijven (logeren) in ons zorghotel. Bijvoorbeeld na een operatie, om uit te rusten, om uw mantelzorger te ontlasten, et cetera. Veel zorgverzekeraars vergoeden dit vanuit de aanvullende verzekering. Bartholomeus Gasthuis heeft hiervoor met veel zorgverzekeraars een contract. Om precies te weten of u uw verzekering dit vergoedt, informeert u bij uw zorgverzekeraar.

 

3 – Vakantie, gewoon even er tussenuit of Utrecht verkennen

Dat zijn ook goede redenen om bij ons te komen logeren. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.

 

Mogelijkheden bespreken?

Direct een kamer reserveren of uw mogelijkheden bespreken? Bel of mail met onze woon- en zorgbemiddelaar.

Veelgestelde vragen over logeren in het zorghotel en vergoedingen

Vergoedt mijn zorgverzekering mijn verblijf in het zorghotel? Plus Min

Dat hangt van twee zaken af: uw zorgverzekering en of het om een noodzakelijk of wenselijk verblijf gaat.

1. Of uw zorgverzekeraar verblijf in een zorghotel vergoedt.
Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars een contract. Sommige verzekeraars bieden geen vergoeding voor een verblijf in een zorghotel. Informeert u daarom eerst bij uw zorgverzekeraar.

2. Of uw verblijf noodzakelijk of wenselijk is.
Als u tijdelijk niet zelfstandig thuis kunt wonen of thuis de benodige zorg niet kunt organiseren, dan kan uw huisarts of medisch specialist een indicatie vaststellen. Het is dan noodzakelijk dat u tijdelijk ergens verblijft. We noemen dit een ELV: eerstelijnsverblijf.
U kunt er ook zelf voor kiezen om tijdelijk in een zorghotel te verblijven. Bijvoorbeeld omdat het voor u prettiger is na een ziekenhuisopname en u zo beter herstelt. Sommige verzekeringen vergoeden dit vanuit een aanvullende verzekering.

Wat is het verschil tussen een eerstelijnsverblijf (ELV) en normaal verblijf? Plus Min

Een eerstelijnsverblijf is een noodzakelijk kortdurend verblijf in een zorginstelling 24 uurs verpleging en verzorging. Noodzakelijk omdat u om medische redenen niet zelfstandig thuis kunt wonen of thuis de medische zorg kan organiseren. Uw huisarts of medisch specialist stelt dit vast en kan een indicatie schrijven. De basisverzekering vergoedt deze kosten. U moet wel het eigen risico betalen.

Met normaal ‘verblijf’ bedoelen we logeren op eigen initiatief. In dat geval is het niet medisch noodzakelijk, maar wel prettig voor u en goed voor uw herstel. Veel aanvullende verzekeringen vergoeden deze kosten, informeert u hiervoor bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. Bij vergoeding uit de aanvullende verzekering, hoeft u niet het verplichte eigen risico te betalen.

Hoe maak ik een reservering in het zorghotel van het Bartholomeus Gasthuis? Plus Min

Heel eenvoudig: via de zorgbemiddelaar. Zij kent de beschikbaarheid en bespreekt graag met u wat u nodig heeft tijdens uw verblijf. U bereikt de zorgbemiddelaar via de verschillende knoppen op deze website.

Kan ik in het zorghotel bezoek ontvangen? Plus Min

Jazeker! Uw gasten zijn welkom in het Bartholomeus Gasthuis. U kunt uw bezoek op uw kamer ontvangen, in onze brasserie of in de binnentuin. Uw gasten kunnen ’s avonds ook met u mee-eten. Een dag van tevoren aanmelden bij de receptie is voldoende.

Kan ik in het zorghotel fysiotherapie of andere zorg krijgen? Plus Min

Ja, als u in het zorghotel logeert en fysiotherapie of andere zorg nodig heeft voor uw herstel, dan kan dit. De vergoeding en het organiseren ervan hangen af van uw soort verblijf en uw verzekering. U kunt dit voor uw komst bespreken met de zorgbemiddelaar.

Kan ik ook met twee personen verblijven in het zorghotel? Plus Min

Ja, dat is mogelijk. Er is één tweepersoonskamer in het zorghotel. Uw partner, vriend, vriendin of familielid kan bij u op de kamer verblijven. De kosten hiervoor vindt u in de prijslijst.

Wat als ik langer dan ik heb gereserveerd wil blijven in het zorghotel? Plus Min

De zorgbemiddelaar kan voor u opzoeken of dit mogelijk is. Het is raadzaam vooraf te informeren naar eventuele verlenging van uw verblijf.

Wat kan ik meenemen naar mijn zorghotelkamer? Plus Min

In de eerste plaats: uzelf en wat persoonlijke spullen als kleding, toiletartikelen en medicijnen.

U kunt spullen meebrengen die u thuis ook graag om u heen heeft. Bijvoorbeeld boeken, uw laptop en smartphone met oplader, foto’s en bloemen. In alle kamers is er WiFi (beheerd gastennetwerk).

Kan ik mijn huisdier meenemen naar het zorghotel? Plus Min

Nee, uw huisdier kan niet bij u logeren in het zorghotel. Bezoek met een hond aan de lijn is wel van harte welkom.

Mag ik roken op mijn kamer? Plus Min

Nee, het Bartholomeus Gasthuis is een rookvrij huis. Zorghotelgasten kunnen roken in de binnentuin of op het terras bij de zorghotelkamers op de eerste verdieping.

Bekijk hier de prijslijst en algemene voorwaarden voor verblijven in het zorghotel

Zo ervaren onze gasten het zorghotel

logeren in het zorghotel
"Heerlijk om op het terras even van de zon te kunnen genieten."
langer blijven zorghotel
"Ik was blij dat ik langer kon blijven, die stap naar alleen thuis was groter dan ik dacht."
X