Burgemeester Dijksma viert 656-ste verjaardag mee.

De vlaggen hingen al vroeg uit en het lekkers was op tijd bezorgd: op donderdag 24 augustus waren we klaar om onze ‘doordeweekse verjaardag’ te vieren. Het werd een leuke dag. De brasserie was vol bewoners, later schoven ook medewerkers, vrijwilligers én de wandelgroep aan.

Burgemeester Dijksma kwam stipt op tijd. Loes de Vries en Annemarie Vollenberg namen de burgemeester en haar begeleider mee op een vlotte toer door het gasthuis. Die begon natuurlijk in de tijdmachine, want beter en beeldender kan je de afgelopen 656 jaar niet samenvatten. De burgemeester ging via alle etages naar de Regentenzaal.

In de brasserie spraken bestuurder & burgemeester kort over hoe bijzonder en waardevol het is dat het gasthuis nog altijd op zijn letterlijke beginplek doet waarvoor het bedoeld is: een welkome, fijne plek voor ouderen zijn om te wonen en te komen. Zelfstandig, eigentijds en eigenzinnig. 24 augustus 2023 – toespraak Loes de Vries De burgemeester benadrukte daarna de waarde van het zelfstandig en eigenzinnig zijn.

 

Taart!

En toen was er iets lekkers voor iedereen. Dankzij onze trouwe leverancier en zakelijke Vriend Hanos waren er petit fourtjes en andere lekkernijen. Ook voor bewoners en collega’s die niet in de brasserie waren. De burgemeester liep lachend en ontspannen rond en maakte aan veel tafels een praatje. Een gezellige, volle boel in de brasserie.

 

Zo stipt als ze kwam, zo stipt vertrok ze weer. Maar niet voordat ze óók even het klokje luidde. Een middag met een gouden randje met als resultaat: een warme plek voor ons gasthuis in het hart van burgemeester Dijksma. En omgekeerd.

X