concert met de hoed

Concert met de Hoed

Beleven, geven en genieten bij het  ‘Concert met de Hoed’ 

Utrechters krijgen het podium voor Utrechters (ondertitel)

 

Voor koren, orkesten en toneelgezelschappen is zaalhuur soms de bottleneck om vaker op te treden. Daarom stelt het gasthuis op zondagmiddagen de Smeezaal gratis beschikbaar aan Utrechtse muzikanten en gezelschappen. Bijvoorbeeld aan een ervaren koor of aan leerlingen van het Conservatorium. Deze artiesten nemen hun familie, vrienden en fans mee. Na afloop is er een collecte. In een ‘digitale hoed’ kan iedereen doneren.

 

Binnenstadbewoners welkom op zondagmiddag
Naast de achterban van de muzikanten zijn bewoners en buurtbewoners van het Bartholomeus Gasthuis  welkom. Gasten kunnen vooraf koffie drinken en na afloop is er altijd een borrel. Een middagvullend programma dus. 

 

Opbrengst collecte in de hoed naar UvoorU
Als u doneert aan het ‘Concert met de Hoed’ zorgt u ervoor dat de artiesten een podium krijgen en Utrechtse binnenstadbewoners een fijne zondagmiddag hebben. U bepaalt zelf of en hoeveel u geeft. Van de opbrengst worden de onkosten betaald. Geld dat overblijft gaat naar andere gratis activiteiten in Barth in de Buurt.

Dus door te geven, kunnen meer anderen meedoen. En door te doen, geef je anderen meer dan je denkt.

 

Programmering nazomer & herfst 2023

  • 24 september, 15.00 uur, Stadhuiskoor Utrecht zingt een internationaal repertoire én geeft een voorproefje van hun vertolking van de prachtige opera Orfeo van Monteverdi.
  • 1 oktober, 15.00 uur:  renaissancekoor Cantus Terra – ol.v. Elodie Schuddeboom- zingt een Spaans programma (Guerrero, Encina, Anchieta, Victoria) afgewisseld met enkele liederen door sopraan Sofia Schuddeboom. Zij wordt op de piano begeleid door Ido Andeweg.
  • 8 oktober, 15.00 uur: koor Stem des Volks – in 1932 opgericht door de socialistische arbeidersbeweging! – zingt vierstemmig strijd- en populaire liederen in verschillende talen.
  • 12 november, 15.00 uur: leerlingen Conservatorium
  • 26 november, 15.00 uur: Open Podium Klassieke Zang en Piano, amateurzangers van niveau zingen solo, in duet en trio liederen en aria’s van o.a. Schubert, Händel, Donizetti en Mozart. Ruud Borgardijn begeleidt op piano.

Ook op het podium van de Smeezaal?

Boek uw eigen Concert met de Hoed!

Aanmelden kan per e-mail.
X