concert met de hoed

Concert met de Hoed

Beleven, geven en genieten bij het  ‘Concert met de Hoed’ 

Utrechters krijgen het podium voor Utrechters

 

Voor koren, orkesten en toneelgezelschappen is zaalhuur vaak een drempel om vaker op te treden. Daarom stelt het gasthuis op zondagmiddagen de Smeezaal gratis beschikbaar aan Utrechtse musici en gezelschappen. Bijvoorbeeld aan een ervaren koor of aan leerlingen van het Conservatorium. De artiesten nemen hun familie, vrienden en fans mee. Na afloop is er een collecte. In een ‘digitale hoed’ kan iedereen doneren.

 

Binnenstadbewoners welkom op zondagmiddag
Naast de achterban van de muzikanten zijn bewoners èn buurtbewoners van het Bartholomeus Gasthuis  welkom. Gasten kunnen vooraf koffie drinken en na afloop is er altijd een borrel. Een middagvullend programma dus. 

 

Opbrengst collecte in de hoed naar UvoorU
Als u doneert aan het ‘Concert met de Hoed’ zorgt u ervoor dat de artiesten een podium krijgen en Utrechtse binnenstadbewoners een fijne zondagmiddag hebben. U bepaalt zelf of en hoeveel u geeft. Van de opbrengst worden de onkosten betaald. Geld dat overblijft gaat naar andere gratis activiteiten in Barth in de Buurt.

Dus door te geven, kunnen meer anderen meedoen. En door te doen, geef je anderen meer dan je denkt.

 

Zomerprogrammering 2024

  • 23 juni – Zangles op maat – leerlingen klassieke zang van Hermien de Zwart
  • 30 juni – Zangria – Dit befaamde Utrechtse binnenstadskoor komt zingt deze 16e en 17e eeuwse liederen uit Engeland. Onder leiding van dirigent Paul Krijnen en Colin Buis op piano.

Over dit genre: rond 1600 waren de componisten John Dowland en Thomas Morley de vertegenwoordigers van een bloeiende muziekcultuur in Engeland. Aan het eind van de zeventiende eeuw werd Henry Purcell de absolute grootheid van de Engelse muziekcultuur tot nu toe. Hij componeerde muziek die varieerde van diep religieus tot zeer humoristisch en ronduit scabreus. Altijd is zijn muziek oorspronkelijk en levendig.

Ook op het podium van de Smeezaal?

Boek uw eigen Concert met de Hoed!

Aanmelden kan per e-mail.
X