Open Tuinendag Utrecht 2024

Een groene oase achter een stokoude gevel, wie had dat gedacht?

Open Tuinendag Utrecht

29 juni 2024 van 10.00 tot 17.00 uur 

 

Verborgen groen achter historische gevels: een meer toepasselijke tekst voor de binnentuin van het Bartholomeus Gasthuis bestaat bijna niet! En daarom doet deze tuin mee aan de 13e editie van de Utrechtse Open Tuinendag op 29 juni a.s. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers in bezit van het passe-partout welkom.

 

Passe-partout te koop op diverse plekken 

Tijdens Open Tuinendag krijgen geïnteresseerden een unieke gelegenheid om te genieten van bijzondere tuinen in de Utrechtse binnenstad die de rest van het jaar verborgen blijven achter de oude gevels en poorten. Voor € 15,- p.p. koopt u een passe-partout bij de VVV Utrecht, Domplein 9 of via de webshop van de VVV: www.utrecht-winkel.nl. Bij het passe-partout  gaan een programmaboekje met een beschrijving van de wandelroutes en een handige plattegrond met drie wandelroutes. Op 29 juni zelf is het passe-partout ook te koop bij de Nicolaïkerk (Nicolaaskerkhof 10) en Grand Hotel Karel V.

 

Alle informatie over het jaarlijkse Utrechtse tuinenevenement vindt u op www.opentuinendagutrecht.nl.

 

Over de tuin van het Bartholomeus Gasthuis 

De omsloten binnentuin is in 2011 opnieuw ingericht, als afsluiting van een flinke verbouwing en  modernisering van het gasthuis. Grasveld Tuin- en Landschapsarchitecten ontwierp een hofjestuin met verschillende ruimtes, voor bewoners en publiek, die in elkaar overlopen. De beplanting met veel bloeiende planten en kruiden is daarop aangepast. Het tuinmeubilair is een verwijzing naar Parijse stadstuinen. De  beweegtoestellen en kinderspeeltoestellen versterken het publieke karakter van de tuin. Er zijn vijf bronzen beelden van Utrechtse kunstenaars te vinden: Agnes van Leeuwenbergh van Theo van de Vathorst (1991), Zittende vrouw (Madame Robert) van Pieter d’Hont (1972), Uil van Rien Goené (jaar onbekend),  Hooglied II van Otto Hamer (1973/74) en Herinneringen van Jits Bakker (1984).

 

Brasserie Zunte: uw favoriete pauzeplek op Open Tuinendag

Tussen de ingang van het gasthuis en de tuin vindt u Brasserie Zunte. Dé huiskamer van de binnenstad met altijd verse koffie en thee met iets lekkers en een ruime keuze aan lunchgerechten. Liever buiten zitten? Het terras staat voor u klaar. Onze ‘Open Tuinendag combideal’ mag er zijn dit jaar: huisgemaakte cheesecake met rood fruit met (gewone) koffie of thee voor maar € 5,25.

X